Teologia Biblica a Noului Testament

Examen TBNT, anul 3 ITBB, partea 2a, sesiunea iunie 2023, ora 10.00

Alegeti un subiect din urmatoarele trei, si raspundeti scriind un eseu teologic de 1500 de cuvinte. Eseurile trebuie trimise pe adresa obinfonet@gmail.com, pana pe data de 20 iunie 2023, la ora 10.00.

1. Prezentati teologia eschatonului in 1 Petru si aratati importanta ei pentru ansamblul mesajului epistolei. Sunt accentele lui Petru aceleasi cu cele din 1 Tesaloniceni? 1500 cuvinte. 10p.

2. Prezentati teologia legata de metafora pietrelor si arhitecturii in 1 Petru si aratati importanta ei pentru ansamblul mesajului epistolei. Sunt accentele lui Petru aceleasi cu cele despre imaginea templului din pietre vii din 1 Corinteni? 1500 cuvinte. 10p.

3. Prezentati teologia legata de problema suferintei pe drept sau pe nedrept, in 1 Petru si aratati importanta ei pentru ansamblul mesajului epistolei. Sunt accentele lui Petru aceleasi cu cele din imaginea suferintei apostolilor in 2 Corinteni cap.6 si cap.11? 1500 cuvinte. 10p.

Atentie:

Raspunsurile trebuie sa acopere esenta intrebarii si sa fie redactate clar in limita de cuvinte data plus sau minus 10%. Eseurile trebuie sa aiba o bibliografie minima de 5 carti sau articole, si cel putin 5 note de subsol. In titlul documentului care contine raspunsurile trebuie sa fie trecute numele, anul si cursul - initialele tbnt, iar rubrica subiect a emailului sa fie scrise clar TBNT, Numele, ANUL.

SUCCES!