Teologia Biblica a Noului Testament

Examen TBNT, ITBB an3, 07 februarie 2024

Cititi enuntul celor doua subiecte de examen si scrieti cate un eseu de 1000 de cuvinte la fiecare subiect. Eseurile trebuie trimise pe adresa obinfonet@gmail.com, pe data de vineri, 9 feb. 2024, la ora 10.00.

1. De ce era important titlul Fiul Omului la evrei? Comparati teologia titlului Fiul omului in evangheliile sinoptice si evanghelia lui Ioan (5 puncte).

2. Se poate afirma sau nu ca pneumatologia lui Ioan reprezinta un pod teologic intre pneumatologia din Luca-Fapte si epistolele lui Pavel? (5 puncte)

Atentie:

Eseurile trebuie sa raspunda cat mai complet intrebarii puse si sa aiba o structura clara. Ele trebuie sa dovedeasca buna informare si imaginatie in alcatuirea raspunsului. Eseurile trebuie sa aiba o bibliografie minima de 3 carti si 2 articole (in care nu se include Biblia, aceasta este obligatorie), si cel putin 3 note de subsol. In subiectul emailului trebuie sa apara numele, anul, examenul. Titlul documentelor atasate la email (eseurile) sa includa numele de familie, anul, si subiectul ales (rezumat).

SUCCES!