Teologia Biblica a Noului Testament

Examen TBNT, FTB an2, 26 iunie 2023

Alegeti un subiect din cele cinci date mai jos si scrieti un eseu de 1000 de cuvinte pe tema data. Eseurile trebuie trimise pe adresa obinfonet@gmail.com, pe data de 26 iunie 2023, la ora 12.00, si sa contina numele dvs, anul, subiectul ales si eseul cu note de subsol si bibliografie.

1. Fiul Omului in evangheliile NT. Comparati folosirea titlului Fiul Omului in evangheliile sinoptice si in evanghelia dupa Ioan.

2. Fiul lui Dumnezeu in evangheliile NT. Comparati folosirea titlului Fiul Omului in evangheliile sinoptice si in evanghelia dupa Ioan.

3. Duhul Sfant si Matei. Prezentati caracteristicile invataturii despre Duhul Sfant din evanghelia dupa Matei

4. Duhul Sfant si Ioan. Prezentati caracteristicile invataturii despre Duhul Sfant din evanghelia dupa Ioan

5. Duhul Sfant si Luca. Prezentati invatatura specifica despre Duhul Sfant din evanghelia dupa Luca și Faptele Apostolilor

Atentie:

Eseul cerut este un eseu stiintific trebuie sa raspunda cat mai complet intrebarii puse si sa aiba o structura clara. El trebuie sa dovedeasca buna informare si imaginatie in alcatuirea raspunsului. Eseurile trebuie sa aiba o bibliografie minima de 3 carti si 2 articole (in care nu se include Biblia, aceasta este obligatorie), si cel putin 3 note de subsol. Ele trebuie sa aiba forma unui mic articol adresat unui cititor mediu educat, inteligent si interesat de subiectul din titlu.

In subiectul emailului trebuie sa apara numele, anul, materia. Titlul documentelor atasate la email (eseurile) sa includa numele de familie, anul, si subiectul ales (sub. nr. x).

SUCCES!