EXAMEN LA NOUL TESTAMENT / Anul 1, ITBB
 

Luni. 29 ianuarie. 2024. ora 10.00

Alegeti cate un subiect din urmatoarele doua categorii de subiecte, si apoi tratati cu atentie si scrieti doua eseuri, pe care le trimiteti spre notare. Timpul alocat este de 48 de ore, cate 24 de ore pentru fiecare eseu. Incadrati-va in numarul de cuvinte cerut (plus-minus 10%) si dupa 48 de ore, trimiteti eseurile, in format pdf, pe adresa obinfonet@gmail.com, cu numele, anul, sectia, pe lucrare si in numele fisierului. 

A. Categoria 1: Scrierea si transmiterea NT

B. Categoria 2: Scrierea si transmiterea NT

  • 1. Definiti evanghelia ca gen literar si descrieti cum se aplica definitia data la una din cele 4 evanghelii ale NT (5 p, 1200 cuvinte).

  • 2. Alegeti una dintre evangheliile sinoptice si comparati-o cu evanghelia dupa Ioan aratand asemanarile si deosebirile dintre ele si semnificatia lor (5 p, 1200 cuvinte).

  • 3. Prezentati temele teologice si literare comune pentru evanghelia dupa Luca si Faptele Apostolilor si explicati cum arata ele ca Luca este autor literar, istoric si teolog (5 p, 1200 cuvinte).

Notare: 4p + 5p + 1p (oficiu) = 10p

ATENTIE: nu copiati cu "copy and paste" raspunsurile, unul de la celalalt. Se poate observa, iar notele vor fi scazute la ambii studenti. Nu copiati raspunsuri de pe net (articole, eseuri), se poate observa, iar notele vor fi scazute in mod individual. Daca folositi Chat-GPT sau alte forme de Chat AI, nu copiati raspunsurile lor, ci invatati din modul lor de redactare a unui raspuns. Tineti cont de informatiile de la curs. Tineti cont ca eseurile sunt eseuri de tip articol teologic, nu eseuri literare cu meditatii razlete, personale. Sa aveti o structura de expunere clara, si fiecare eseu sa aiba cel putin 3 note de subsol (in care nu intra cursul, nici citarea Bibliei, acestea se presupune prin definitie ca le cititi pentru examen).

Informati-va cumsecade si in cazul in care citati pe cineva, dati sursa intre paranteze. Fiecare ora de intarziere (se poate citi pe datele de trimitere ale emailului) se depuncteaza. Exprimati-va inteligent, bine organizat, cu titluri si subtitluri, ca si cum ati scrie un scurt articol intr-o revista religioasa de popularizare, citita de oameni inteligenti, mediu educati, si doritori sa afle un raspuns cumsecade la intrebarile din examen.

ATENTIE! La acest examen se verifica urmatoarele aspecte ale pregatirii: a. capacitatea de intelegere a subiectului; b. capacitatea de pregatire a subiectului; c. capacitatea de prezentare ordonata a subiectului; d. capacitatea de integrare in timp si in conditiile de lungime ale subiectelor.

Succes!