Teologia Biblica a Noului Testament

Examen TBNT, ITBB an3, 18 iunie 2021

Scrieti doua eseuri de 1200 de cuvinte, unul (sub.1) pe teologia biblica din 1-2 Petru, si un altul (sub.2) pe una din temele date la alegere. Eseurile trebuie trimise pe adresa obinfonet@gmail.com, pe data de 18 iunie 2021, la ora 12.00.

Sub. 1. Caracterizati teologia lui Petru din 1-2 Petru, comparand-o cu ceea ce reiese din evangheliile NT despre Petru. 1200 de cuvinte.

Sub. 2. Alegeti una din urmatoarele teme ale teologiei lui Petru, selectati un text de 3-7 versete, reprezentativ pentru tema, exegetati, si alcatuiti schema unei predici bazate pe teologia din corpusul petrin:

  • 2.1 Viata de sfintenie in 1-2 Petru.

  • 2.2 Asteptarea venirii Domnului in 1-2 Petru.

  • 2.3. Unitatea Bisericii in 1-2 Petru.

  • 2.4. Puterea si inspiratia Scripturii in 1-2 Petru.

Atentie:

Eseurile trebuie sa raspunda cat mai complet intrebarii puse si sa aiba o structura clara. Ele trebuie sa dovedeasca buna informare si imaginatie in alcatuirea raspunsului. Eseurile trebuie sa aiba o bibliografie minima de 3 carti si 2 articole (in care nu se include Biblia, aceasta este obligatorie), si cel putin 3 note de subsol. In subiectul emailului trebuie sa apara numele, anul, examenul. Titlul documentelor atasate la email (eseurile) sa includa numele de familie, anul, si subiectul ales (rezumat).

SUCCES!