Teologia Biblica a Noului Testament

Examen TBNT, ITBB an3, 23 iunie 2022

Aveti la dispozitie 48 de ore. Raspunsurile trebuie trimise pe adresa obinfonet@gmail.com, pe data de 25 iunie 2022, la ora 10.00.

Sub. 1: Alegeti un subiect din cele date mai jos si scrieti un eseu de 1000 de cuvinte pe tema data:

1. Descrieti teologia despre Duhul Sfant, la Pavel, in Romani. Titlul eseului: „Teologia paulina despre Duhul Sfant in Romani”

2. Descrieti teologia despre Duhul Sfant, la Pavel, in Galateni. Titlul eseului: „Teologia paulina despre Duhul Sfant in Galateni”

3. Descrieti teologia despre Duhul Sfant, la Pavel, in 1 Corinteni. Titlul eseului: „Teologia paulina despre Duhul Sfant in 1 Corinteni”

4. Descrieti teologia despre Duhul Sfant, in Epistola catre Evrei. Titlul eseului: „Teologia despre Duhul Sfant in Evrei”

Sub. 2: Alegeti un subiect din cele date mai jos si scrieti un eseu de 1000 de cuvinte pe tema data.

1. Descrieti teologia lui Petru in 1Petru si explicati importanta mesajului eschatologic. Alegeti un text relevant si faceti o schema de predica.

2. Descrieti teologia lui Petru in 1Petru si explicati importanta mesajului despre suferinta. Alegeti un text relevant si faceti o schema de predica.

Atentie:

Eseurile trebuie sa raspunda cat mai complet intrebarii puse si sa aiba o structura clara. Ele trebuie sa dovedeasca buna informare si argumentare. La subiectele 1 și 2, este vorba de eseuri stiintifice: cu bibliografie de cel putin 3 carti si cu 2-3 note de subsol, iar eseul trebuie sa aiba forma si calitatea unui mini articol publicabil in Crestinul Azi.

SUCCES!